Sprzet agd z anglii

Prowadząc restaurację kuchnia powinna być wyposażona w ogromną dawkę profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy przecież w trudnej mierze od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu potrzebne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo to istnieje składnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W krótkich firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj zbiera się ta mała, ręczna, zwykła szatkownica, wykonana z plastiku albo drewna, dzięki jakiej można też przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej szykuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu pomocny jest sprzęt innego typu, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Nadaje się też często w krótkich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest mocno wytrzymałym sprzętem o dużej jakości, która przedstawia się te prostą obsługą. Sprzęt ten koncentruje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której zbiera się poszatkowana kapusta. Najbardziej sporą akcją są noże zrobione ze określeni nierdzewnej, które mogą służyć przez długi odcinek czasu. Szatkownica może istnieć urządzona na życzenie w drugie dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W zależności od potrzeb można jeszcze zakupić przystawkę, która zapewni szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają nacisk na rodzaj cięcia - potrafią to istnieć niskie kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest dopiero szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.