Pos graduacao de gastronomia

Program pos gastronomia to projekt sprzedaży kelnerskiej, który zapewnia prowadzenie wydajnej i szybkiej gospodarki magazynowej restauracji, barów czy ogólnie mówiąc przedsiębiorstw gastronomicznych. Aplikacja ta buduje się o dokumenty magazynowe oraz fakty ze sprzedaży.

 

W relacje od typie działalności możliwa jest dokładna centralizacja wprowadzanych danych, lecz też zdecydowanie w specjalnych lokalach. Prosto z magazynu do pokoi sprzedawane są informacje: o produktach, jakim może dysponować, o organizacji lokalu, a o wartościach zakupu i zbytu.
Zalecając się zgromadzonymi w bazie danych dokumentami, program wykonuje odpowiednie kalkulacje cen składników potraw, oblicza marże, oraz zapotrzebowanie na materiały.
Dane wykonane przez pos gastronomia są podstawą ewidencji cen zakupu produktów gastronomicznych, mówi on też takiego sposobu księgowość przedsiębiorstwa gastronomicznego.

Program ma wiele dobrych funkcji m.in. :

posiada procesor fakturujący,
prezentuje zużycie surowców gastronomicznych na zasadzie dokumentów magazynowych,
wylicza ceny potraw według rzeczywistych kosztów zakupu składników,
opowiada o przekroczonym stanie magazynu,
informuje o składnikach brakujących do przygotowania potraw,
prowadzi dziennik pracy każdego kelnera, jego obroty,
tworzy raporty produkcji dziennej itp.

Niewątpliwą zaletą programu pos gastronomia istnieje okazję synchronizacji komputera i kas fiskalnych, na jakich rejestrowana jest sprzedaż. Dzięki temu praktyczne jest stworzenie, skomputeryzowanego systemu rozliczania począwszy od dostaw surowców aż do sprzedaży gotowych potraw. Program wykorzystuje dwukierunkową komunikację z kasami. Z samej strony wysyła do walut dane o produktach, kelnerach, z różnej strony wiąże z kas fiskalnych informacje o sprzedaży potraw, napojów, obrocie całej kasy oraz personelu. Po zaprogramowaniu przez serwis, kasy nie chcą z obsługi żadnej specjalistycznej wiedzy, a całość wymiany informacji realizowana jest w możliwość automatyczny. Umożliwia realizację zamówień i sprzedaży w znacznie podatny, i jednocześnie wygodny sposób, za pomocą ekranu dotykowego. Kelnerzy i barmani, przez takie rozwiązanie, nie tracą momentu na zbędne czynności, a całą uwagę mogą zgromadzić na obsłudze klienta.