Pakowanie prozniowe zepter

Każdego roku w Polsce są marnowane, także przez sklepy, jak również osoby prywatne, setki ton żywności. Każda rodzina wyrzuca żywność za około pięćdziesiąt złotych. Skutecznym rozwiązaniem jest pakowanie próżniowe żywności.

Koszt zakupu maszyny do próżniowego pakowania żywności, ma od kilkudziesięciu do jakiś półtora, lub dwóch tysięcy, w współzależności od producenta i wielkości, jakie ma. Wydatek poniesiony na zakup, dość szybko się zwróci, ze względu na to, iż będziemy brać mniej jedzenia. Wyposażenie jest niezwykle funkcjonalne w obsłudze. Cały proces polega na złączeniu jednej strony folii, następnie należy dać produkt, po czym następuje zgrzanie z pozostałej części, z jednoczesnym odsysaniem powierza przez pompy zamknięte w maszynie. W obecny rób folia idealnie przylega do pakowanego produktu, również jest on hermetycznie zamknięty.Pakowanie próżniowe pozwala na wielokrotne przedłużenie przydatności do spożycia, w współzależności od produktów, od trzech do pięciu razy, a zostawiając ją w lodówce lub zamrażalce jeszcze dłużej. Takie pakowanie żywności, jest świetnym środkiem na jakiegoś typu biwaki, gdzie nie ma kontaktu do lodówki, lub jest on mały. Dzięki tej drodze, żywność długo zachowuje świeżość, oraz jej apetyt oraz dodatek, czy wartości odżywcze, i się nie zmieniają. Jedzenie zachowuje odpowiednią wilgotność, a noszone w zamrażalniku, nie ulega zmarzlinie. Pakowanie próżniowe, zabezpiecza przed bakteriami i pleśnią, jednak należy mieć, aby przed dotknięciem oddanego do zapakowania produktu, umyć dokładnie ręce, lub nałożyć rękawiczki, aby uniknąć przedostaniu się drobnoustrojów na jedzenie.Technologia ta również pozwala, na skrócenie czasu marynowania mięsa do ok. dwudziestu minut, istnieje toż istotna oszczędność czasu, i daje łatwo przygotować potrawę, jak np. zjawią się niespodziewani goście. Pakować można dosłownie wszystko: ryby zielone i wędzone, mięso, gotowe dania, itp.