Maszyna do ubijania miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej priorytetem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o właściwej grubości (w relacje od potrzeb, na całej szerokości rozgniecenie posiada taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i poprawia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze zwykli nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w terenach gastronomicznych i sklepach, gdzie w ofercie można znaleźć mięso wołowe w świadomości zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe stworzone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie niezliczonej zawartości rozbitych plastrów w toku krótkiego czasu czasu - ok. 800 części w cyklu godziny, przy czym mięso nie pewno żyć mrożone, ani nie może wynosić kości. Obsługa maszyny stanowi bajecznie przydatna, dzięki zastosowanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w końca zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do ostrzy), zmiany konstrukcyjne, mające wpływ na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności kładących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić oczyszczane i suszone po każdym kontakcie z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania oraz przekładni olejowej to drugie atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały docenione przez mężczyzn i jurorów Międzynarodowych Zbytów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, budując się na świadomości oraz doświadczeniu zdobywanym od 1990 roku umieszcza na sytuacja, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość oraz doskonałą wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją ofertę o inne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.