Maszyna do miesa wilk w70

Nie twórz sobie wyobrazić akcesorium kuchennego bez maszynki do ciała. W codziennym zapleczu kuchennym otrzymują się zazwyczaj mniejsze maszynki, ale w powszechnej także dorosłej gastronomii najciekawsza będzie maszyna wilk, która szybko i tak rozdrabnia mięso, jak oraz indywidualne produkty. Mięso mielone idzie w skład wielu wędlin, jak również dań obiadowych.

Z ciała mielonego przeprowadzane są innego typu kiełbasy, pasztety, wędliny faszerowane, rolady, itd. Maszyna wilk zmieli także mięso niezbędne do dań obiadowych. Z rozdrobnionego i odpowiednio doprawionego mięsa wytwarzane są kotlety mięsne, kotlety z farszem grzybowym, hamburgery, pulpety, klopsiki, gołąbki, itd. Maszyna jest wystarczająco dużym urządzeniem, które konieczne istnieje w prawdziwych lokalach gastronomicznych, sklepach, stołówkach, firmach cateringowych, w terenach świadczących okolicznościowe usługi kulinarne, jak a wielu innych lokalach i instytucjach żywienia zbiorowego. Wilk jest sprzętem gastronomicznym oddanym do żucia nie tylko mięsa, jednak za jego pomocą można zmielić i inne materiały, jak słonina, i nawet chleb, czy ryby. Swoją budową przypomina mniejsze maszynki do prowadzenia mięsa. Posiada obudowę ze stali nierdzewnej, by zapobiec korozji. W zestaw budowy wchodzi zestaw tnący, noże, gardziel z podajnikiem ślimakowym, oraz szarpak i organizacji o oczkach różnej wielkości. Najmniejsze siatki mają średnicę 10 cm, oraz największe 22 cm. Maszyna wilk pozwala zmielić mięso grubo, średnio, drobno, czy nawet bardzo drobno. Maszyny te mogą stanowić nową wydajność. Też o najmniejszej wydajności mielą około 50 kg na godzinę. Natomiast maszyny o najwyższej wydajności nawet około 700 kg na godzinę. Na wydajność maszyny wpływa wielkość luków w organizacji. Wciąż są to szerokie otwory od 2 do 24 milimetrów. Są też siatki zwane szarpakami. Są one związane po 3 umiejętności oraz posiadają zaostrzone krawędzie. Posiadając taką maszynę do prowadzenia ciała nie trzeba martwić się o sposoby higieniczne, gdyż czyści się ją stosunkowo łatwo.