Krajalnica horeca

Szatkownica do warzyw elektryczna stanowi niesamowicie istotnym urządzeniem w biznesach gastronomicznych. Codzienne krojenie wielokilogramowych ilości różnego sposobie warzyw w rodzaj ręczny znacznie powiększa nakłady sztuki oraz wydłuża czas przygotowania zaplecza przed otwarciem restauracji czy czas przygotowania posiłku w zakładach żywienia zbiorowego takich jak szkoły, domy spokojnej starości czy szpitale.

Wielkim wyborem zatrzymuje się wtedy zakup szatkownicy do warzyw, która równocześnie będzie same spełniać rolę szatkownicy do owoców. Niezależnie od sposobu prowadzonej placówki gastronomicznej warto zdecydować się na zakup szatkownicy do profesjonalnego użytku. Charakteryzuje się ona bardzo silną wydajnością (nawet do 300 kg/h) i formą, posiada wszelkie niezbędne atesty i pozwolenia oraz zbudowana jest z całej formy produktów, przeznaczonych do związku z żywnością. W grupy przypadków urządzenie spowodowane jest ze pewni nierdzewnej oraz jest magnetyczny system bezpieczeństwa i hamulec silnikowy, zapewniający bezpieczną obsługę przez użytkowników. Do wyboru jesteśmy jeszcze zasilanie 230V lub na tzw. siłę, czyli 400 V, w relacji od posiadanej w pokoju instalacji elektrycznej. Szatkownica do warzyw elektryczna posiada wiele różnych, łatwo wymiennych tarcz, które sprawiają, że warzywa i owoce mogą przybierać kształt wiórków, plastrów lub kostek, a i specjalną przystawkę do przygotowania frytek. Osobny wsad o stanie półksiężyca jest do krojenia warzyw typu kapusta, seler, i inny podłużny wsad przeznaczony jest do warzyw długich. W jakiejś chwili możemy jeszcze dobierać kolejne akcesoria według potrzeb. Danie nie winno być używane do użytków, do których nie jest określone jak np. krojenie sera. Przy zakupie szatkownicy do warzyw należy pamiętać, iż nie istnieje ostatnie co prawda danie o gigantycznych rozmiarach, ale zawsze waży ok. 30 kilogramów. Na zbycie znajdziemy ogromny wybór marek i wzorów, dzięki czemu dopasowanie odpowiedniego wyposażenia nie sprawi wielu problemów.