Krajalnica do serow

Krajalnica do sera to danie gastronomiczne używane zarówno w placówkach restauracyjnych jak również sklepach spożywczych. W większości firmy kwalifikują się na zakup urządzenia będącego do cięcia sera oraz wędlin. Należy przecież mieć, że krajalnica do sera powinna mieć teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice stosowane w kierunkach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia charakteryzują się dużo większą skutecznością niż urządzenia przeznaczone do lektury w biznesie, gdzie stosowane są również do cięcia mniejszych ilości towarów. Elementem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie wyłącznie na oczekiwanie klienta, lecz jednocześnie sprzedawane w sytuacji krojonej na terenach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i efektywność pracy dzięki dobrym nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki poprawiają się w z głowy danym miejscu. Jeżeli krojony produkt uważa być ładowany w obiektu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie dawana przez danie. Istnieje zatem propozycja posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu oraz możemy wygodnie kroić wykorzystując w współczesnym sensu nasadkę dociskową dodaną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne jest także zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, żeby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w części zbudowane są z aluminium - czynniki będące relację z materiałami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki temu są one lżejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.