Jedzenie fordon

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że przygotuję takiego sposobie informację dla mojej dziewczyny. W układach miałem dwudaniowy obiad i deser podany w towarzystwie wina i świeczek zapachowych ze zwykłego marketu budowlanego. Doskonały pomysł - przegrzebki. Bardzo wykwintne danie, ale również trudne w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba wiedzieć dobrze usmażyć, aby wyciągnąć z nich spełniam smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest dość mierny. W treści mógłbym powiedzieć, że początkujący, gdyż zatem istniałoby niemal prawdy. Odkrył w internecie przepis na owe sandżaki. Nie stanowił kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było stworzone po angielsku! No, a nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i podążamy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której tak nie mam). Postanowiłem, że udzielę te małże w otoczeniu warzyw. Jednakże zapomniałem, że trzeba też warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Stosowałem się stresować, bo etapu było coraz mniej i ja byłem dobrze w gospodarstwie. Zaczynam kroić warzywa, pech akurat chciał, że dotarłem na nasz palec... No, tylko jako jedyny człowiek nie dałem za wygraną. Spotkał na pomysł - szatkownica do warzyw. Zatem istniał tak strzał w dziesiątkę. Nie całkowicie, że zaoszczędziłem kilka minut na krojeniu to także nie musiałem bać się o proste działanie przy zastosowaniu szatkownicy. Gdy to suma było teraz gotowe nałożył na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się oczywiście oczywiście jak na obrazku ze części internetowej, na której znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że miałem zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do bliskiego sklepu po żurek w słoiku i zwolnił go do garnka a wtedy tylko doprawiłem. Na deser był przygotowane już wcześniej w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się żeby to stworzyć dzień wcześniej, bowiem nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - te kilka minut, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Osoba była zaczęta i duża szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.