Bitki wolowe w sosie wielkie zarcie

Czy prawdopodobnie istnieć nieco smaczniejszego w własnym domu, niż świeży, jednocześnie jasny i chrupiący kotlet schabowy usmażony na złoto i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, musi być porządnie roztłuczony - na tyle, by mięso broniło się delikatne, a po przysmażeniu kruche, a wraz nie tak daleko, by kotlet nie był za wysoki, inaczej straci na soczystości. Oraz w przypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w normalnej grubości plasterki, a następnie tłuc je tłuczkiem do mięsa, aby zdobyło dobrą grubość i organizację.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do mięsa, jakim będziemy mogli sam skontrolować jakość ubijanych kotletów. A przy ogromniejszej miar kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub gdy stosujemy do nich mięso nieco gorszej jakości, na przykład karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

moduły erp

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w sklepach żywienia zbiorowego, czy na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością robi się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można już zdjąć z chęci, ponadto tłuczek do mięsa jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd te, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w szerokiej zawartości, lub z prostego mięsa, oszczędźmy sobie wielkości i zainwestujmy w profesjonalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest banalnie swoja w obsłudze - wystarczy włożyć do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, a pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, by wszystkie swoje steki były rozbite równomiernie, szybko i łatwo, wtedy nie posiada silniejszego rozwiązania, jak właśnie kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie istnieje to taki ogromny koszt - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem prostym w obsłudze, w jedzeniu w czystości, oraz nie przesadnie kosztownym, jak potrafiło się zdawać.